Оставиха в ареста 53-годишен от село Росица, разследван за смъртта на съселянин
Оставиха в ареста 53-годишен от село Росица, разследван за смъртта на съселянин / Дарик Добрич

Добричкият окръжен съд отказа да измени наложената на 53-годишния Пейчо В. Ил. от с. Росица, община Ген. Тошево мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 11 юни 2012 г. в село Росица по непредпазливост е причинил смъртта на 57-годишен мъж от същото село.

Според разследването, след като пили бира, двамата тръгнали да се прибират заедно. По-късно  57-годишният бил намерен в безпомощно състояние.

Пейчо Ил. е бил привлечен като обвиняем на 7 юли 2012 г., а три дни след това Районен съд – Ген. Тошево му е наложил най-тежката мярка за неотклонение. Днес в съда в Добрич беше разгледана молбата на задържания мярката му  за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

Окръжните магистрати констатираха, че представените за обвиняемия характеристични данни не са много добри, реабилитиран e по едно осъждане и освободен от наказателна отговорност по второ наказателно дело. От досъдебното производство става ясно, че при арестуването му той вече е направил опит да се укрие и да избяга. Тези обстоятелства мотивират съда да приеме, че около 6 месеца след задържането му под стража, продължава да съществува опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. С тези аргументи Окръжният съд реши, че адекватната мярка за неотклонение спрямо Пейчо Ил. е задържането под стража. Той има основно образование, работи, не е семеен, не е осъждан.