Оскар Сабате-Бретос: Турнирът в Добрич е най-добрият в България
Оскар Сабате-Бретос: Турнирът в Добрич е най-добрият в България / netinfo

Тенис турнирът в Добрич за мъже "Изида къп" е най-добрият в България, заяви поставеният под №8 в основната схема Оскар Сабате-Бретос от Испания. Миналата година ибериецът достигна до полуфиналите на надпреварата, а през тази беше първият, който прескочи първия кръг на основната схема, след като елиминира Динко Халачев с 6:3, 6:3. На осминафиналите ще играе с Маурисио Алварез-Гузман от Чили, информират от пресслужбата на състезанието.
 
"Приятно съм изненадан от бързите темпове, с които работят домакините, казва тенисистът. Тази година обстановката е още по-добра. Хотелът придава завършен вид на комплекса. Тук се работи професионално и с усет", смята той.

Оскар Сабате-Бретос е започнал е да тренира тенис на 5-годишна възраст и в момента е 719-и в света. Най-ценната му победа е срещу Сантяго Вентура, който в момента е 115-и в световната ранглиста. На Оскар му предстои турнир в Холандия с награден фонд 42 500 евро. За България казва, че най-много му харесва шопска салата и панирания кашкавал.