Организират празник по повод Световния ден на усмивката
Организират празник по повод Световния ден на усмивката / Дарик Добрич - архив

По случай световния ден на усмивката Община Добрич и фондация Лумос организират празник под наслов „Направи добро. Накарай някого да се усмихне”. Събитието ще се проведе днес от 14 часа на площад „Свобода”.

Участници в празника ще бъдат деца и младежи  от Центровете за настаняване от семеен тип за деца с и без увреждания, деца и младежи от социални услуги в общността, деца от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Програмата включва музика и детски песни, трима аниматори, които да забавляват децата, балони за всички с надпис „Направи добро. Накарай някого да се усмихне “ и много веселба и усмивки. Събитието ще завърши с пускане от участниците на балоните, които ще полетят в небето и ще разпръснат посланието. Деца от целодневните детски градини„Пролет“, „Слънчице“, „1-ви юни“, „Радост“, „Звездица“, „Весела“, „Звънче“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Йордан Йовков“ и СУ „Димитър Талев“вече подготвиха рисунки - усмивки, които да подарят на връстниците си с увреждания за спомен от празника.

От Лумос планиратЦентровете за настаняване от семеен тип за деца с увреждания също да бъдат украсени с балони с посланието, а за децата, които не могат да се присъединят към нас на площада да се организират малки тържества в самите къщички.”Нека да отпразнуваме заедно Световнияден на усмивката по най-добрия начин – като подарим усмивка на някой друг” призова Снежана Ванкова, ръководител на екипа на Лумос в Добрич и пояснява, че „събитието е част от усилията на Лумос в сътрудничесто с община Добрич да помогне на децата, настанени в центровете за настаняване от семеен тип да се почувстват част от добричкото общество, да се забавляват заедно с връстницитие си и да се усмихват повече”.