/ Младежки център Добрич
Информационна среща във връзка с обявения конкурс за ученици за участие в Международен космически лагер Space Camp Turkey в Измир, Турция, ще се проведе в Младежкия център в Добрич. Срещата е насрочена на 28 януари от 13.00 часа. Водещ на събитието ще бъде д-р Гергана Райжекова - ръководител на направление „Детски и младежки програми“ в Център за творческо обучение.

Добрич вече има туристическо лого

Space Camp Turkey
e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция - един от трите подобни центъра на планетата. Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други.

Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждане на растения в безпочвена среда.

Одобрените кандидати за участие в лагера могат да се състезават за две пълни стипендии, всяка в размер на 1250 $, осигурени от Община Добрич и Център за творческо обучение.