Организират акция за събиране на стари електрически уреди
Организират акция за събиране на стари електрически уреди / dariknews.bg

На 18 април ще се организира първата за тази година акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съобщават от община Добрич. 
На няколко места в града за по 1 час ще бъде паркиран специализиран автомобил и всички граждани, които имат ненужни електроуреди могат да ги предадат за последващо оползотворяване. Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани. Специализираният автомобил ще се движи по следния график:

1. Кв. Рилци - пред читалището - от 09,30 до 10,30 часа
2. Паркинга на пл. „Свобода" - от 11,00 до 12,00 часа
3. ЖК. „Добротица“ - паркинга пред бл. 14 (старото обръщало на тролеите по ул.„Батовска") - 12,30 до 13,30 часа
4. ЖК. „Дружба“ 1 - зад бензиностанция „Лукойл" - 14,00 до 15 часа
5. ЖК. „Балик“ - старото обръщало - 0т 15,30 до 16,30 часа

Гражданите от по-отдалечените райони и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на рециклиращата компанията, с която община Добрич има договор, да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи. Заявки ще се приемат на зеления телефон на общината 058/604 573 всеки работен ден до 17 април включително.

Инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички фирми, организации и институции в Добрич. След предварителна заявка на зеления телефон в удобно време компанията за рециклиране ще изпрати транспорт до подадените адреси, за да прибере ненужната техника от офисите.

Съгласно действащото законодателство предаването и приемането на електронните отпадъци е безвъзмездно.