Окръжен съд Добрич
Окръжен съд Добрич / Дарик Добрич
За трети път Окръжен съд - Добрич отказа да измени наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж от Шабла, разследван за кражба. 38-годишният Иван Ст. е обвинен в това, че на 7 февруари т. г. в съучастие с друг мъж от Шабла, е отнел 5600 лева от възрастен мъж от село Паскалево. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и се наказва с лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Мъжът е в ареста от 10 февруари т.г., когато Районен съд - Добрич му е наложил най-тежката мярка за процесуална принуда, потвърдена и от Окръжния съд. През юни магистрати от двете съдилища са оставили без уважение молбата, с която задържаният е поискал изменение на наложената му мярка.

Днес за трети път мъжът е  обжалвал задържането си пред Окръжния съд с искане да му бъде наложена по-леката мярка за неотклонение „домашен  арест“.

От приложените по делото справки става ясно, че задържаният е многократно осъждан, включително за престъпления против собствеността.
Окръжен съд - Добрич, след като взе предвид изразените от страните становища и събраните по делото доказателства, потвърди акта на Районен съд -Добрич, с който молбата за изменение на взетата спрямо 38-годишния мъж мярка за неотклонение е оставена без уважение.
 
Определението на окръжните магистрати  е окончателно.