Окръжен съд – Добрич издирва свидетел по дело за катастрофа с починал
Окръжен съд – Добрич издирва свидетел по дело за катастрофа с починал / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич наложи глоба в размер на 100 лева и постанови принудително довеждане на свидетел, който не се яви по наказателното дело за причинена смърт в катастрофа. Магистратите възложиха на органите на реда до 3 февруари да съберат данни за втори свидетел, който не бе редовно призован за днешното съдебно заседание.

Делото се води срещу 61-годишен добричлия. Пътният инцидент е станал на 8 октомври 2010 г. по главен път Добрич-Балчик, на около 1.5 км след разклона за село Плачи дол, община Добричка. В 19,45 ч., при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат", собственост на сина му, мъжът е причинил по непредпазливост смъртта на 52-годишен жител на село Александър Стамболийски, община Генерал Тошево. На задната седалка на автомобила пътували съпругата и сина му.

След разклона за Плачи дол имало спрени автомобили, тъй като на платното лежал велосипедист, уточняват от пресслужбата на съда. Добричлията приближил, но не спрял, а отклонил, за да заобиколи спрените коли, влязъл в насрещната лента на платното и преминал през гърдите на лежащия мъж. Водачът усетил, че е минал през препятствие, но не разбрал, че това е човек, спрял след 50 метра, проверил гумите, но като не видял нищо нередно, продължил. По-късно бил спрян за проверка в Балчик и върнат в Добрич, където узнал за случилото се.

Днес съдът разпита съпругата на подсъдимия, прочете показанията от досъдебното производство на сина им, пребиваващ в чужбина и прие авто-техническа експертиза. Делото се води по реда на съкратеното съдебно следствие. Поради липсата на двамата свидетели, съдът го отложи за 7 февруари т.г.