Около републиканските пътища нямало незаконни сметища
Около републиканските пътища нямало незаконни сметища / netinfo

Няма констатирани нерегламентирани сметища около републиканската пътна мрежа на територията на Областно пътно управление - Добрич. Това показва проверка, извършена от специалисти на Пътното и на РИОСВ - Варна. Целта е превантивен и текущ контрол по поддържане на чистотата на републиканските пътища.

Обходени са четири маршрута, с обща дължина 212 км., като не са констатирани съществени замърсявания с битови и строителни отпадъци, лошо състояние на канавките и крайпътните площадки. 

Единственото предписание е за локално замърсяване с пръснат по асфалтовата настилка и част от банкета бетон в участък след с.Батово, община Добричка. Издадени са указания за почистване на участъка.

От Пътното призовават гражданите да не изхвърлят строителни и други отпадъци на нерегламентирани за това места. Съгласно действащата нормативна уредба нарушителите подлежат на санкции. При първо нарушение физическите лица се наказват с глоба от 200 до 500 лв., а на юридическите лица се налага имуществена санкция от 1000 до 5000 лв.