Очакват ни високи сметки за ток през февруари
Очакват ни високи сметки за ток през февруари / DarikNews.bg, архив

Отчита се повишена консумация на електроенергия вследствие на ниските температури в периода 16 януари-10 февруари, съобщават от дружеството. Оттам предупреждават, че това ще се отрази на сметките за месец февруари, които се заплащат до 25-о число на месец март. Компанията очаква увеличение на средната стойност на фактурите на битовите клиенти за месец февруари да е със 7.1 % в сравнение с предходния месец и с 13.9 % по-висока в сравнение с месечната фактура за февруари 2011 година.

Повишената консумация на електроенергия зависи от енергийния клас и типа на отоплителните уреди, както и от интензивността, с която всяко едно домакинство ги използва, отбелязват още от Е.ОН.

Въпреки, че месец февруари е по-кратък, експертите наблюдават повишена консумация на електроенергия, поради рекордно ниските температури в първите две седмици на месеца. Според статистиката средните температури в някои от големите градове на територията на Е.ОН България за месец февруари тази година са паднали с близо 8° в сравнение с тези от същия период на миналата година.

В зависимост от отчетния период е възможно потребената електроенергия през този по-студен период да бъде включена в една фактура или да бъде отразена в две фактури в два поредни месеца. Клиентите могат да получат информация за индивидуалния период на отчитане от своята фактура, на интернет страницата на компанията (www.eon-bulgaria.com), както и като се свържат с оператор на денонощния телефон 0700 16 16 1.