Обвиняем за педофилия и заплахи остава в ареста
Обвиняем за педофилия и заплахи остава в ареста / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич потвърди наложената мярка "задържане под стража" на 53-годишния добричлия Сашо П.. Той е обвиняем за блудство с 9-годишно момиче, извършено на 22 август т.г., както и за заплахи с убийство спрямо роднини на пострадалата, отправени на 5 октомври. Наблюдаващият прокурор е наложил на Сашо П. първоначално мярка за неотклонение подписка. На 19-и т.м. Районен съд - Добрич е изменил е наложил задържане под стража. 53-годишният е обжалвал и иска изменение в парична гаранция.

Представителят на Окръжна прокуратура - Добрич пледира, че са събрани достатъчно доказателства, че той е автор на двете тежки умишлени престъпления, за които е привлечен да отговаря. Той е нарушил мярката за неотклонение, като без разрешение е напуснал местоживеенето си и е заминал за Франция. Окръжният съд приема за доказано, че той е напуснал пределите на страната и смята, че са налице законовите основания да бъде изменена мярката за неотклонение в най-тежката.

Според съда от събраните в разследването материали може да се направи обосновано предположение за авторството на 53-годишния на деянието, за което е привлечен да отговаря. Поведението му в хода на досъдебното производство и характеристичните му данни обосновават извода за опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно. Мъжът има средно образование, семеен е, работи като строител във Франция, реабилитиран е.