Обстановката в региона е спокойна
Обстановката в региона е спокойна / netinfo

Няма постъпили сигнали за произшествия в Добричка област, предизвикани от обилните валежи и силният вятър. Това съобщават от Областният съвет за сигурност.
По данни на метеослужбата падналите валежи в региона за последното денонощие са средно 54 л/ кв. метър. Вятърът, който вчера достигаше до 18м/сек., сега е със скорост около 4 м/секунда.

В спешните кабинети не отчитат увеличение на пациентите и твърдят, че нямат нито един случай, при който да са ги търсили с оплаквания, след преяждане с яйца.

През почивните дни досега в региона са станали 8 катастрофи с материални щети. Само при едното произшествие е пострадала млада жена.

Инцидентът е станал вчера около 11.00 часа по околовръстния път на Добрич.Водачът на коласъс силистренска регистрация е излязъл от платното за движение и се е блъснал в крайпътно дърво. 26-годишният мъж е карал с несъобразена скорост. Пострадала е 24-годишната му спътничка, която е получила фрактура на ръката.

Условията не са благоприятни за пътуване, предупреждава началникът на КАТ-Добрич Жулиян Минев. Той препоръчва да се кара внимателно и предупреждава, че по пътищата в региона ще има засилено присъствие на патрулни коли.