Общините Добрич, Каварна и Добричка представят областта в Регионалния съвет за развитие на Североизточния район
Общините Добрич, Каварна и Добричка представят областта в Регионалния съвет за развитие на Североизточния район / Дарик Добрич

Кметовете на Добрич и община Добричка – Детелина Николова и Петко Петков, както и председателят на Общинския съвет в Каварна – Иван Кьосев са новоизбраните членове на Регионалния съвет за развитие на Североизточен район, реши на първото си за 2012 г. заседание Областният съвет за развитие. Детелина Николова и Петко Петков бяха преизбрани отново, а Иван Кьосев замени досегашния член на Регионалния съвет – кмета на Балчик Николай Ангелов. Актуализацията на състава на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район бе продиктувана от промените след проведените избори за местна власт и самоуправление през 2011г.

Председателството на Регионалния съвет за развитие се определя на ротационен принцип между областните управители от Североизточния район. За периода от януари до юни 2012 г. мандатът на председателството ще се поеме от Областния управител на Добрич Желязко Желязков.

На заседанието на Областния съвет за развитие беше представена и процедурата за финансиране на проекти по Международен фонд ”Козлудуй”. Общинските и областните администрации могат да предлагат мерки за енергийна ефективност в училища, детски градини, болници, читалища, като общата сума за финансиране на всички проекти е 120 мил.лева.