Мартеница
Мартеница / Дарик Добрич
Община град Добрич организира конкурс под наслов „Мартеница ти дарявам“. Той е посветен на изработката на оригинална мартеница за дома и семейството.

В конкурса могат да участват индивидуално деца в две възрастови групи: ученици от I и II клас; и ученици от ІII и ІV клас. Няма ограничения за материалите, от които да бъдат изработени мартениците, но изискването е те да бъдат с размер от 15 до 30 см и закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Приемането на мартениците става в Дирекция „Хуманитарни дейности“, функция „Образование“ при  Община Добрич на ул. „Независимост“ № 7, ет.8, стая 812 - Марияна Симеонова. Краен срок за предаване на готовите произведения е 22 февруари 2018 г. 

Представените за конкурса мартеници ще бъдат оценени от комисия, а класираните творби ще бъдат обявени на 26 февруари. За отличените мартеници учениците ще получат грамоти и предметни награди. Техни снимки ще бъдат публикувани на сайта на Община Добрич. Награждаването ще се състои на празника 1 март в сградата на Общината.