Elena
Elena / netinfo
Конкурс "БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА" организират Община Елена и Център за подкрепа за личностно развитие. Той е за рисунка и мартеница, а в надпреварата могат да се включат деца от 5 до 15 години.  

Възрастовите  групи са  5-7 години, 7-11 години,  11-15 години. Всеки участник може да се включи в две категории -
Мартеница за закичване/ до 10 см.  големина/ и  Живопис – илюстрация на тема "Легенди за мартеницата“ – живописните материали и формат на рисунката са по избор на участника

Мартениците и рисунките ще бъдат оценявани по прецизност на изработката, оригиналност и показване на българската традиция. Всяка мартеница и рисунка е добре да бъде аранжирана с картонче и да съдържа етикет с информация за трите имена на участника, години, клас и училище.

Всички творби за участие в конкурса се приемат в стая 316 на Община Елена или в Центъра за подкрепа за личностно развитие в града на адрес  ул. "Й. Й. Брадати“ №36. Крайният срок за предоставяне на творбите е 22 февруари.

Изложбата с мартеници и рисунки ще бъде открита на 28 февруари 2017 г. в Туристически информационен център в балканското градче.