/ Дарик Добрич
Община Тервел подготви четири проекта за публична инфраструктура, които ще се финансират чрез Местната инициативна група Тервел - Крушари. Първият от тях е за изграждане на център за социални услуги в с. Безмер, съобщиха от общината.

Проектът предвижда реконструкция на сграда, в която сега се помещава личният лекар на селото и пощенският офис. Сградата е на два етажа, със сутерен. В сутерена ще се разположи кухненски блок с топла кухня, подготвителни за различните групи продукти, складови помещения, помещения за персонала и разливна.

На етаж 1 ще има сектор за медицински грижи – лкекарски и зъболекарски кабинети, манипулационна, чакалня и санитарен възел, както и дневен център за възрастни хора. На етаж 2 ще има дневен център за деца. Общата стойност на строителните работи е 165 509 лв.

Община Тервел с одобрен проект за ремонт на водопровод

 Второто проектно предложение е за реновиране на откритата спортна площадка в основното училище в с.Нова Камена.Училището в това село е средищно и обучава деца от всички съседни на с.Нова Камена села, а от края на 2017 г. е и защитено, което означава че няма да бъде закрито, дори и в определен момент да намалее броя на децата в него.

В момента те са 81. Предвижда се основен ремонт на съществуваща асфалтова настилка, полагане върху нея на акрилна ударопоглъщаща настилка, ограждане на игралното поле с четириметрова ажурна ограда, направа на чешма, обособяване на игрище за футбол на малко поле и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол.Стойността на инвестицията е 164 731 лв.

Третият проект е за основен ремонт на площад „Старият дъб“. Става дума за вътрешната обособена част на площада,тази която граничи с жилищните блокове  и търговските обекти под тях. Стойността на инвестицията е 99 339 лв.

Четвъртото предложение е за участъци от три улици в град Тервел  - „Дунав“, „Пирин“ и „Тимок“. Общата дължина на уличната мрежа, която ще се ремонтира е 994 метра, а площта е 5237 кв.м. Стойността е 272 845 лв.

Общата стойност на инвестиционните работи за четирите проекта 801 391 лв.