Община Силистра ще участва в туристическото изложение  Уикенд туризъм Русе 2016
Община Силистра ще участва в туристическото изложение Уикенд туризъм Русе 2016 / Галя Георгиева, Силистра

За първи път община Силистра ще вземе участие в дванадесетото туристическо изложение "Уикенд туризъм Русе 2016" и деветия фестивал на туристическите забавления и анимации, което ще се проведе от 12 до 14 май в Русе.

Община Силистра и Регионалният Исторически музей ще участват със свой щанд, на който ще представят възможностите за отдих, туризъм и забавление в района на общината.

Представителите от общинска администрация ще имат възможност да запознаят посетителите на изложението с природните и културни забележителности на региона, чрез кратка презентация на тема: „Ела и виж Силистра“. В специално подготвени брошури общината презентира обектите на културно-историческото си наследство, изключителната колекция на Художествената галерия” в града , представяща най-значителните постижения на българското изобразително изкуство на 20-ти век, както и Босферния резерват “Сребърна”.

Туристическото изложение "Уикенд туризъм Русе 2016" дава възможност за дискусии, контакт и обмен на идеи и практики между създателите и изпълнителите на алтернативен туризъм в региона .