/ съд / Thinkstock/Getty Images
Върховният Административен съд потвърди решението на Административен съд-Добрич, с което се отхвърля жалбата на бившата общинска служителка Ганка Василева срещу заповед на кмета на община Каварна за нейното съкращение. Заповедта за прекратяването на служебното правоотношение на Василева заради съкращаване на длъжността е от 31 март 2016 година.

Ганка Василева работила в община Каварна от 2004 година като финансов контрольор, пряко подчинен на кмета. През декември 2015 година обаче е утвърдена нова структура на общинската администрация, като в новия Устройствен правилник не е предвидена длъжност „финансов контрольор“ като самостоятелно звено, пряко подчинено на кмета. Правомощията на длъжността са предоставени на отдел „Бюджет, финанси, счетоводство”.

Трета съкратена служителка губи дело срещу работодателя община Дупница

Основният спорен предмет по делото е налице ли е реално съкращаване на длъжността „финансов контрольор“, заемана от жалбоподателката, пише в решението на ВАС. 

Административен съд - Добрич, е приел, че оспорената заповед е законосъобразна и че е на лице реално съкращаване на "длъжността финансов контрольор", заемана от Василева.

ВАС остави в сила решението на добричкото съдилище.