Община Добрич с награда от Министерството на спорта
Община Добрич с награда от Министерството на спорта / Община Добрич

Община Добрич получи плакет от Министерството на младежта и спорта по повод домакинството на централната проява за страната на Световния ден на предизвикателството‘2014. Спортното министерство благодари на местната управа за популяризиране на спорта за всички. Проявите, организирани в рамките на световния ден се проведоха в края на миналата седмица, като тази година Добрич бе избран от Българска асоциация „Спорт за всички" за домакин на централното събитие на Световния ден на предизвикателството на 17 май. В отбелязването му активно се включиха отдел „Образование и култура" и общинското предприятие „Спортни имоти".

Добричлии се включиха в спортното предизвикателство като взеха участие в лекоатлетически пробег на 1000 м. Футболен турнир за момчета, родени през 2004 и 2005 г., се проведе на игрището с изкуствена трева, а в спортна зала „Добротица" - турнири по баскетбол и волейбол. В спортните прояви бяха раздадени много награди за участие и класиране.

Световният ден на предизвикателството'2014 у нас се организира от Българската асоциация „Спорт за всички", съвместно с Министерство на младежта и спорта. Денят е проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички ТАФИСА" и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България това е 22-о ежегодно издание на празника за масов спорт като целта е да се организират масови спортни надпревари по градовете за популяризирането на системните занимания с физически упражнения и спорт и акцентиране върху тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.