Община Алфатар е отличник  в разкриваемостта на престъпленията
Община Алфатар е отличник в разкриваемостта на престъпленията / DarikNews.bg, архив

С пълно мнозиство Общинският съвет в Алфатар прие отчета за работата на полицейските служители през 2015 г.

Отчетът на полицията пред Общинския съвет в Алфатар бе първият от серията отчети, които предстои да бъдат представени и гласувани в останалите общински центрове в Силистренска област. Съгласно предварителния график това трябва да се реализира до края на месец март.

Община Алфатар е разположена на площ от 248 кв.км. В нея са обособени седем населени места с 3271 души население, които се обслужват от четирима полицейски служители.

Оперативната обстановка в община Алфатар през изтеклата година се характеризира като спокойна, сочат статистическите данни от отчета. През периода са регистрирани 50 престъпления, 18 от които кражби. Преобладават посегателствата на черни и цветни метали и вещи от необитаемите къщи в града и малките населени места. Регистрирана е една телефонна измама, като извършителят е разкрит е задържан. Постигнатият общ процент разкриваемост е 94.73%.

През годината са приети 185 граждани на общината, отработени са 905 преписки. Съвместно с общинската администрация и останалите партньори са осъществени дейностите, залегнали в обществения договор за ред и сигурност. Разработени и реализирани са две работни карти: изграждане на изкуствени неравности с цел повишаване безопасността по две от улиците в Алфатар и изграждане на система за видеонаблюдение в село Кутловица.

В края на миналата година по идея на кметът на община Алфатар Янка Господинова в общинския център бе открита нова приемна на МВР с идеята да се осигурят не само по-добри условия за работа на полицаите, но и за прием на гражданите от общината.