Областният управител се ангажира с проблемите на птицевъдите
Областният управител се ангажира с проблемите на птицевъдите / netinfo
Областният управител Динчер Хаджиев се ангажира още утре да постави проблемите на птицевъдите на вниманието на земеделския министър, съобщават от областна управа. Хаджиев е изразил тази готовност на среща днес с производители на птиче месо, яйца гъши дроб и месо от патици. На срещата фермерите внесоха искане за държавни субсидии за бранша.

“Вероятно сте запознати с изискванията за получаване на финансово подпомагане. През миналата година сушата се отрази негативно на животновъдството, добивите бяха слаби. Ситуацията, пред която сте изправени е резултат от сушата, която засегна малките производители. Мисля, че има възможност за еднократна помощ и се надявам в най-скоро време да получите отговор на исканията, които поставяте", заяви областният управител.

Той посочи, че секторът се е развивал бурно през годините, но в момента е необходимо да се търсят начини за действие в конкурентна среда съобразно европейските изисквания.

Динчер Хаджиев се ангажира да проведе отново работна среща с птицевъдите за конкретните проблеми, предизвикани от новите реалности и изисквания на Европейския съюз, засягащи развитието на бранша.