Община Тервел
Община Тервел / Дарик Добрич
Община Тервел обяви конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „Калинка Вълчева“. Деветото му издание ще се проведе тази година на рождения ден на именитата народна певица – 18 октомври.
 
Председател на организационния комитет на конкурса е кметът на Тервел Живко Георгиев. Събитието цели да съхрани  и популяризира традиционната добруджанска народна песен, да предостави възможност за изява на млади изпълнители и издири непознати добруджански народни песни.

Конкурсът „Калинка Вълчева“ ще се проведе на рождения ден на певицата
 
Според регламента, в конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен могат да се включат участници на всякаква възраст, разпределени в 4 групи: до 9 години, 10-14 години, 15-18 години, над 18 години.    
 
Професионално жури, съставено от специалисти в областта на песенния фолклор, с почетен председател Калинка Вълчева, ще оценява изпълнителите. Всички участници получават грамота, а излъчените на I, I, III място, както и носителят на специалната награда, получават Диплом и парична награда, осигурени от Община Тервел.   
 
Заявки за участие могат да бъдат подавани до 11 октомври.