/ Община Тервел
Деветото издание на конкурса „Калинка Вълчева“ ще се проведе тази година на рождения ден на именитата народна певица – 18 октомври, съобщават организаторите от Община Тервел.

Одобриха за финансиране 4 малки проекта на Община Тервел

Според регламента, в конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен могат да се включат участници на всякаква възраст, разпределени в 4 групи: до 9 години, 10-14 години, 15-18 години, над 18 години.

От 2012 г. е включена нова категория - за групови изпълнения. Всеки от участниците трябва да представи по две песни до 8 минути, едната от които задължително да бъде от репертоара на Калинка Вълчева, а другата - песен от добруджанската фолклорна област. Не се допускат изпълнения със сингбек.

Община Тервел с проект пред Фонд "Социална закрила"

Професионално жури, съставено от специалисти в областта на песенния фолклор, с почетен председател Калинка Вълчева, ще оценява изпълнителите. Всички участници получават грамота, а излъчените на I, I, III място, както и носителят на специалната награда, получават Диплом и парична награда, осигурени от Община Тервел.    

Заявки за участие за участие могат да бъдат подавани до 4 октомври 2019 г. чрез пощенско писмо - до адреса на Община Тервел: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №8, на ел.поща: kultura_tervel@abv.bg, както и на тел. 05751/2075, вътрешен 135.