Община Тервел
Община Тервел / Дарик Добрич
Община Тервел  подготвя проект за кандидатстване пред Фонд „Социална закрила“. Наименованието на проекта е „Фестивал "Златната възраст" - нашият начин да общуваме". По проекта ще бъде подпомогнато развитието на фестивала.
 
Първото издание на проявата бе през м.октомври 2015 г. През 2019 година фестивалът ще се проведе за пети път. Инициативата за създаването на такъв форум е на домуващите в Дома за стари хора в с.Полк.Савово. Персоналът на дома подкрепи идеята на възрастните хора, зад нея застана и общинското ръководство.

Община Тервел стартира мащабен инфраструктурен проект в три села
 
Участниците във фестивала се увеличават с всяка изминала година. Общината, читалището в Тервел и приятели на дома съдействат за декориране на сцената, за осигуряване на предметни награди, за ползване на читалищната зала, за озвучаване. Участват групи и индивидуални изпълнители от домове за стари хора в страната.
 
Персоналът на дома съставя сценарий и програма за участниците - както за сценичните им изяви, така и за срещите им с домакините в неформална обстановка. Всяка година създателите на фестивала разширяват обхвата му и въвеждат в регламента му нови жанрове и категории изкуства. Така той печели повече приятели и в него се включват повече възрастни хора от домове за стари хора. Домуващите са обединени от идеята да надградят фестивала с по-атрактивен сценарий и сценичен декор, както и да създадат паметен кът за него в дома за стари хора в с.Полк.Савово.
 
През 2017 година със средства от Фонд „Социална закрила“ беше закупено ново оборудване за кухнята на домашния социален патронаж в Тервел. В следващите след подпомагането за оборудване две години (2018 и 2019), общината, съгласно правилата на Фонда, може да кандидатства само веднъж, и то за финансиране на мероприятие. По тази причина е подбран проект за Дома за стари хора.