/ Дарик Добрич
Одобрени за финансиране са 4 малки проекта на община Тервел, съобщиха оттам.           
 
Община Тервел с проект пред Фонд "Социална закрила"


Първите три са за кампанията „Чиста околна среда“.
Единият е за с.Кочмар и предвижда оформяне на зелената площ в центъра на селото. Ще се доставят бетонова маса с пейки с плот за игра на шах и табла, пейки, бетонови кошчета и комбинирано детско съоръжение с къщичка с покрив, кула, пързалка и рампа за катерене.

Община Тервел стартира мащабен инфраструктурен проект в три села

Ще се посадят 70 нови храсти по периферията на зелената площ. Ще се изработи и монтира табло с изображения и наименования на растителни и животински видове от родния край.
 
Вторият проект е за с.Зърнево. Целта е зелената площ зад читалището да се облагороди и да се ползва от младите хора в селото. Ще се достави бетонова маса за игра на тенис на открито, пейки, бетонови кошчета и комбинирано детско съоръжение. Ще се посеят 120 броя туя, които да маркират границите на малкия парк.
               
Третият проект е за с.Кладенци. В това малко и отдалечено от общинския център селце има нужда от място за отдих както на възрастните хора, така и на малкото живеещи или гостуващи в селото деца.

Обявиха обществена поръчка за ремонт на улици в три тервелски села

Проектът предвижда доставка на бетонова маса с пейки с плот за игра на шах и табла, доставка на детска беседка с маса и пейки, поставяне на пейки и кошчета, засаждане на 70 бр.храсти. Автобусната спирката ще бъде ремонтирана.
               
Четвъртият одобрен проект е за реализиране на пето юбилейно издание на фестивал „Златна възраст“ на Дома за стари хора. Бюджетът на проекта ще бъде разходван за закупуване на сценични костюми и тениски с логото на фестивала за всички над 80 участници от домове за стари хора, закупуване на витрини и материали за направа на кът в дома за историята на фестивала и други материали, обезпечаващи организирането и провеждането на събитието.
               
Общата стойност на четирите проекта е 38 500 лева.