/ ДарикНюз
Община Тервел обяви обществена поръчка за рехабилитация на улици в селата Зърнево, Безмер и Нова Камена. Проектът е по Програмата за развитие на селските райони и е вторият одобрен проект на общината по тази програма.
 
Инвестицията е на стойност 3 600 000 лева и включва две улици в с.Зърнево, две в с.Нова Камена и една в с.Безмер. Общо 7,5 км. улична мрежа ще бъде обновена по проекта – 4 785 м. в село Зърнево по улици „Втора“ и „Трета“, 1516 м. в с.Нова Камена по ул.‘Втора“ и „Шеста“ и 1075 м. в с.Безмер по улица „Трета“.

Ще рехабилитират водопроводи в три тервелски села с европейски средства
 
Ще се подменят трасетата на стария водопровод и сградните отклонения, ще се възстанови пътната настилка по цялата площ на улиците – общо 34 103 кв. м. в трите села.
 
Офертите на участниците в обществената поръчка ще бъдат отворени на 12 декември т.г. в Община Тервел.

В Тервелско рехабилитират 12 улици по Програмата за развитие на селските райони

 
В Държавен фонд „Земеделие“ са внесени и са в различни етапи на оценка още пет проекта на Община Тервел - за изграждане на център за социални услуги в с.Безмер, за спортна площадка в основното училище в с. Нова Камена, за детска площадка в Детска градина „Детелина“ в гр.Тервел , за две улици в гр.Тервел и за междублоковото пространство към площад ‚Старият дъб“.