/ Sofia Photo Agency, архив
Община Тервел започва изпълнение на проект за рехабилитация на улици, съобщават оттам. Той ще обхване улици „Стефан Караджа“, “Цар Иван Асен Втори“, “Черно море“, “Вихрен“, “Гео Милев“, „Иван Вазов“, „Люлин“, „Оборище“, „Раковски“ и “Климент Охридски“ в общинския център; както и улица 17-а в Жегларци и улица 8-а в Честименско.

Проектът е на стойност 2 140 000 лева с ДДС. Той е първият одобрен в новия програмен период на Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Изпълнението му е с максимален договорен срок от 36 месеца.

Община Тервел има и други одобрени или чакащи за одобрение проекти, които ще се финансират по мерки на Програма за развитие на селските райони. Най-мащабният от тях е за рехабилитация на водопроводи в три населени места – Зърнево, Нова Камена и Безмер. През новия програмен период улиците, по които се изпълнява рехабилитация на водопроводи, подлежат на пълно асфалтиране, отбелязват от Общината.

През периода  2007-2013 на ПРСР Община Тервел има общо 19 одобрени проекта на стойност 20 098 000 лева с ДДС. Бяха преасфалтирани улици и пътища, изградиха се центрове за социални услуги, направени бяха инвестиции в сферата на културата, в зелени площи, спортни площадки, паркове.