Община Тервел кандидатства за финансиране на още ремонти на улици
Община Тервел кандидатства за финансиране на още ремонти на улици / netinfo

Община Тервел внася две нови проектни предложения пред финансиращи институции, информират оттам. Те са одобрени на последното заседание на местния парламент. Едното е по мярка 322 на Програмата за развитие на селските райони и цели обновяване на улична настилка в Тервел и в селата Жегларци, Зърнево, Коларци и Нова Камена. Предложението е продиктувано както от оповестено намерение на Министерство на земеделието и храните за отваряне на мярката за кандидатстване през идния месец, така и от навременното приключване на предходни три проекта по същата мярка, което дава право на общината за поредно кандидатстване, поясняват от кметството в Тервел.

Вторият подготвен проект е за подобряване на материалната база на медицинския център в Тервел. Той ще бъде подаден по Оперативна програма „Регионално развитие" в срок до 1 юни т.г..

Община Тервел изпълнява в момента още четири инфраструктурни проекта по Програма за развитие на селските райони, припомнят оттам. По три от тях е започнало внасянето на заявките за окончателно плащане, като едната вече е приета в Разплащателна агенция на Държавен Фонд ‘Земеделие". Другите две ще бъдат внесени до края на месец април.
По четвъртия проект тепърва предстои изпълнение на дейностите - офертите на кандидатите за строители на общинските пътища, читалището в Зърнево и водопровода в Каблешково, се отварят днес.

Общинският съвет одобри и обезпечаване на авансово плащане, което общината ще получи от Оперативна програма „Околна среда", за да стартира дейностите по водния цикъл на Тервел. Подготвени са за обявяване документите за обществените поръчки по проекта. Чрез тях ще бъдат избрани изпълнителите на строителните и надзорните дейности.