В Тервел стартира инфраструктурен проект по ПРСР
В Тервел стартира инфраструктурен проект по ПРСР / община Тервел
Открита бе строителната площадка на проект за рехабилитация на участъци от водопроводната мрежа в три села от Община Тервел – Зърнево, Нова Камена и Безмер, съобщиха от общината. Проектът се финансира по Програма за развитие на селските райони по договор, подписан в средата на 2018 г. Общата стойност на строителните работи в трите села е  3 422 000 лв.

Най-голяма е инвестицията в с.Зърнево. В него живеят над 1200 души. Нова водопроводна инфраструктура се полага по двете най-дълги улици в селото – улица „Втора“ и улица „Трета“.Общата дължина на новия водопровод е 3500 метра. Общо 223 имота ще бъдат присъединени към обновеното трасе посредством нови сградни отклонения. Проектът предвижда и пълно преасфалтиране на двете улици. Площта на новите асфалтови настилки ще бъде 19 200 кв. м. Общата стойност на инвестицията за с.Зърнево е  2  175 000 лв.

Обявиха обществена поръчка за ремонт на улици в три тервелски села


В село Нова Камена ремонтът е фокусиран върху улици „Втора“ и „Шеста“. Общата дължина на новия водопровод е 1025 м. Общо 59 домакинства ще имат нови сградни отклонения и ще ползват вода от новия водопровод. Ще се преасфалтират изцяло двете улици. Площта на новите асфалтови настилки е 8 339 кв.м. Стойността на вложенията в с.Нова Камена възлиза на 668 700 лв.

За село Безмер е предвиден ремонт на подземна и надземна инфраструктура на улица „Трета“. Дължината на трасето е 828,5 м. Четиридесет и един имота ще имат нови сградни отклонения. Площта на новата асфалтова настилка е 5 860 кв.м. В село Безмер ще бъдат инвестирани 502 920 лв. През предходния програмен период, отново чрез проект по ПРСР, Община Тервел подмени водопроводът по ул.“Първа“ на с.Безмер – 1890 м. През тази година ще се преасфалтира изцяло улица „Първа“ в селото.

В селата Зърнево, Безмер и Нова Камена живеят общо 2800 души.