Няма драстични нарушения на концесионните договори, сключени с община Добрич
Няма драстични нарушения на концесионните договори, сключени с община Добрич / Дарик Добрич

Няма драстични нарушения на концесионни договори, сключени с общината, които да водят до евентуалното им  прекратяване, стана ясно на сесията на Общинския съвет днес. Това сочат проверките през 2015 година, като резултатите са предоставени на комисията за контрол по изпълнението на договорите, назначена от кмета.

В Комисията са разгледани много обстойно всяка една от концесиите, подчерта председателят й Герман Германов. Изводът е, че в общи линии концесионерите си изпълняват задълженията по договорите и сериозни нарушения няма. Там, къдета са намерени пропуски или има забележки, до ползвателите са изпратени писма с покана пропуските да се отстранят. Повечето нарушения са свързани със застраховането на обектите на концесията. Някои от концесионерите са пропуснали, че застраховката е изтекла. Затова имало обекти, останали незастраховани за периоди от няколко дни до един-два месеца. Германов увери, че вече всички застраховки са подновени.

Един от концесионерите има забавяне на плащането на една такса. Става въпрос за бившата Авицена, където сега се помещава частното езиково училище „Леонардо да Винчи”. Подчернато бе обаче, че сегашният концесионер е направил доста сериозна инвестиция в порутения и безстопанствен доскоро обект – 900 хил.лв.,  и е обещал, че ще се издължи в кратки срокове.