Щангистите от Генерал Тошево
Щангистите от Генерал Тошево / netinfo
Новосформираният отбор по вдигане на тежести от Генерал Тошево направи първото си официално участие в републиканско първенство.
Това стана възможно, след като в края на миналата година младият треньор Димитър Димитров учреди клуба по вдигане на тежести  “Генерал Тошев” и го регистрира във федерацията.

В момента в тима се подготвят 8 момчета на възраст до 15 години. Щангистите участваха в първия кръг на Държавно отборно първенство по вдигане на тежести. В надпреварата се включиха 19 клуба от цялата страна, сред които и такива с много сериозна история и постижения в този спорт.

Представителите на Генерал Тошево  участваха само в две възрастови групи – за момчета до 13 години и за кадети до 15 години. Постижението, което регистрираха възпитаниците на Димитър Димитров обаче беше наистина впечатляващо, учуди всички на шампионата и напълно заслужено прикова погледите към себе си. Съвсем скоро създаденият отбор от малкия  град завърши на четвърто място в крайното отборно класиране при момчетата и остави зад себе си известни школи с традиции в този спорт като “Родопа” (Смолян), “Сливен” (Сливен), “Титан” (Варна), “Черноморец” (Бургас), “Херкулес” (София) и “Марица” (Пловдив). Успехът можеше да е още по-впечатляващ, но 30 точки не достигнаха на тима за третото място на почетната стълбичка.

За това четвърто място при момчетата до 13 години спомогнаха класиранията на Росен Иванов (кат. до 40 кг.) – 4 място в изхвърлянето и 5 място в двубоя; Иън Свен Хартунг (кат. до 40 кг.) – 6 място в двубоя; Георги Тодоров ( кат. +62 кг.) – 6 място в двубоя; Рамис Рамисов (кат. до 35 кг.) – 7 място в двубоя и Мелих Рамаданов (кат. до 30 кг.) – 8 място в двубоя.

Със златните медали в отборното класиране при момчетата се окичи силният тим “Георги Марков” (Бургас), който се подготвя от олимпийският вицешампион и рекордьор в кат. до 69 кг. Георги Марков. На второ място остана отборът на “Русе” (Русе), а трети завърши “Добрич” (Добрич).

Отборът на “Генерал Тошев” участва и с един представител при кадетите до 15 години, като Есер Исмаил в кат. до 45 кг. завърши на 10 място в двубоя.

Следващото състезание за момчетата ще бъде през месец май в Хасково, отново на Държавно първенство – втори кръг.