Неда Антонова представя в Добрич своите последни книги
Неда Антонова представя в Добрич своите последни книги / Дарик Добрич

Писателката Неда Антонова гостува в Добрич, за да представи своите три последни книги. Срещата с нея е от 17.30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова". Две от книгите отдавна няшумяха в литературното пространство - „Царица Елеонора Българска" е представяна в Добрич и разказва за присъствието на втората съпруга на цар Фердинанд в обществените процеси в България; а „Съвършената. Преподобна Стойна неканоничната светица" се определя не просто като биографичен роман, а като текст, проникващ в историята с една духовна чистота и вяра в доброто.

Третата книга, която ще представи пред добричките читатели Неда Антонова - "Неговата любима", току-що излиза на пазара и разказва за любовта между Христо Ботев и съпругата му Венета.

Неда Антонова е родена в с. Николаево, Плевенска област. Завършила е Института за култура в Санкт Петербург. Работила е като журналист и редактор. Член на СБП от 1983 г. Автор на тетралогия исторически романи "Памет": "Войната свърши в четвъртък", "Не умирай вместо мен", "Ангела"; "Приют за щастливи"; на трилогия за юноши: "Обичам те, вълк", "Вълк на покрива", "Разбивачи на касички", както и на други романи: "Три кита в аквариума", "Лобният път на сърцето", "Надали", "Полугол и полугола", на трилогията "Вино": "Вино и молитви", "Вино и оръжия", "Вино и чудеса"; на пиесите "И слезе Господ на земята", "Асен, убиецът на Иванко". Има награди от Националния фонд "Развитие" и Националния център на книгата. Живее в Търговище.