Конкурс за рисунка и фотография
Конкурс за рисунка и фотография / Дарик Добрич
На тържествена церемония пред Органова зала, екипът на Областния информационен център - Добрич награди 20 участници в провелия се конкурс „Европа в моя регион, през моите очи“. Надпреварата се състоя в две категории: за рисунка за ученици от 5-7 клас и за фотография за ученици от 8-12 клас от училищата в област Добрич. Събрани бяха общо 104 рисунки и 14 фотографии.
В рамките на един месец, всички можеха да гласуват на специално създадената за конкурса страница и на страницата  на ОИЦ – Добрич във фейсбук. Събралите най-много харесвания творби, бяха отличени на първо, второ и трето място и в двете категории. Бяха раздадени и 14 поощрителни награди. 

Специална награда беше връчена на СУ „Св. Климент Охридски“, чиито ученици са изпратили най-много рисунки. Предметни награди и грамоти за най-добра рисунка получиха: Александра Николова - първо място от 5 клас в ПМГ „Ив. Вазов“; Анна –Мария Маринова – второ място от 5 клас в СУ „Петко Р. Славейков“; Габриела Богданова - трето място от  5 клас в СУ „Петко Р. Славейков“, а за най-добра фотография: Димитър Петров - първо място 12 клас в ЕГ  „Гео Милев“; Теодора Христова - второ място от 12 клас в ЕГ „Гео Милев“; Мартин Кръстев - трето място от 8 клас в ОУ „Св. св. Кирил Методий“ Балчик.

Екипът на ОИЦ – Добрич кани всички на предстоящите събития в рамките на кампанията "Заедно за Европа": 5 май в Добрич и 10 май в Балчик – Дни на отворени врати, 13  май - заключително събитие. В рамките на кампанията бяха подновени европейските знамена и знамето на Община Добрич на Алеята на знамената, намираща се пред сградата на Концертна зала „Добрич“.