/ netinfo
Набират фотографии и рисунки от ученици
Областен информационен център  - Добрич е част от националната инициатива „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“, съобщават оттам. С нея се отбелязват 60 години Европейски социален фонд, в контекста на 60-годишнината от сключването на Римския договор и 10 години присъединяване на България към ЕС.

Инициативата в Добрич предвижда няколко дейности. От днес стартира конкурс „Европа в моя регион, през моите очи“. В него се набират фотографии от ученици в горния курс (8-12 клас) и рисунки на ученици 4-7 клас. Подробности за конкурса ще бъдат разпространени в училищата.
 
Екипът на ОИЦ – Добрич ще потърси и подбере минимум четири души, върху чиито живот Европейски социален фонд е имал положително отражение и чиито истински житейски истории ще се опишат в кратки разкази със снимки. Разказите ще бъдат публикувани в електронна книга заедно с други от цялата страна.
 
В периода 2-12 май ще се проведе два пъти Ден на отворените врати - единият в град Добрич, а другият в една от общините в областта. Ще бъдат включени представители на училища, общини, доставчици в социални услуги в областта, с финансирани проекти по Европейски социален фонд и Европейски фонд за регионално развитие.
 
Заключителното събитие „ЗАЕДНО за ЕВРОПА ще бъде на 13 май 2017 г. То ще протече едновременно като две прояви:
Първата ще бъде спортно-образователно съревнование между 8 отбора от област Добрич. Участие ще вземат ученици във възрастовата група 5-7 клас (участвали в различни проекти, включително и в извънкласни спортни дейности по проект „Твоят час".
Втората е за стрийт арт изкуство в градски условия „Стъпки по дъгата“. Идеята е сиви бетонни стълби в градски парк „Свети Георги“ да се превърнат в сцена на творчески идеи и вдъхновение на участниците и заедно с жители и гости на Добрич трайно да преобразят част от градското пространство като го наситят с цветове, послания и вдъхновение. В събитието ще бъдат поканени творци от цялата област Добрич и участници в проекти по ОПРЧР/НОИР, включително и в извънкласни школи по изобразително изкуство и/или дейности по проект „Твоят час“ (ОП НОИР).