Наградиха най-добрите спортисти на Добрич, имаше и недоволни
Наградиха най-добрите спортисти на Добрич, имаше и недоволни / netinfo

Десетте най-добри спортисти на Добрич за 2015 година, трите най-добри отбора и техните треньори получиха своите отличия на церемония в клуб Бакарди. На събитието присъстваха кметът Йордан Йорданов, общински съветници от ПК”Спорт и младежки дейности”, президенти на спортни клубове, деятели. Наградите бяха връчени от кмета Йорданов.

„Всички сте победители, защото сте постигнали високи резултати през годината и класирането за мен не е определящо. Вие сте лицето на Добрич. Пожелавам в бъдеще да бъдат открити още повече спортни таланти и да им дадем шанс за развитие, за да останат те в Добрич. Вратата ми винаги е отворена за вас и ще помагам, с каквото мога”, заяви Йордан Йорданов.

Ето как изглежда десетката на най-добрите спортисти и кои са трите най-добри отбора за 2015 година:

1. Георги Манчев, волейбол, ВК”Добруджа 07”          -        222 т.

2. Даяна Димитрова, вдигане на тежести, СКВД”Добрич”  -  207 т.

3. Драгомир Стойчев, борба, СК”Добруджански юнак”   -   202 т.

4. Мариян Момчев, бокс, БК”Добруджа”   -    181 т.

5. Джошкун Якубов, хандбал, ХК”Добруджа”   -   178 т.

6. Панайот Димитров, борба, СК”Добруджански юнак”    -   118 т.

7. Нанси Георгиева, танци, ЗТО „Алексия”    -    104 т.

8. Михаил Михалев, л.атлетика, СКЛА „Добруджа”   -   101 т.

9. Георги Михайлов, карате, КК”Самурай”   -   98 т.

10. Станислава Сарандева, плуване, СК по плувни спортове „Добруджа”  -  95 т.

При отборите:

1. ВК”Добруджа 07” – мъже      -    102 т.

2. ХК”Добруджа” – мъже      -     68 т.

3. КК”Самурай” – мъже    -    24 т.

„Надявам се да съм жив и здрав, както и целия отбор, защото това е най-важното, за да можем да тренираме здраво. Изтървахме дубъла тази година, съжалявам, аз лично още го преживавам, но това го има в спорта и трябва да се продължи. Надявам се отново да бъда поканен в националния отбор”, каза спортист №1 – волейболистът Георги Манчев.

Неговият треньор Мирослав Живков поздрави всички приятели на спорта в Добрич. „Всеки един спортист, номиниран за награда, вече е голям победител. Само един спортист знае колко труд се полага ежедневно, за да се постигнат резултати, така че моите поздравления са към всички треньори и спортисти, които неуморно работят за това в Добрич да има развит спорт. Нашите цели тази година са да направим боеспособен отбор и да го подготвим като развитие за следващата година. Обръщаме серизно внимание на отборната игра, опитваме се да противодействаме на по-силните отбори по най-добрия начин. Хубавото е, че в последните мачове отборът показва едно израстване, има градация, стига се до добър спортен резултат. Така носим и радост на феновете. Искаше ни се да спечелим дубъла, но да дадем дължимото на отборите, които имат традиции на финалното ниво. Ние спечелихме по-силното състезание – Купата на България, защото в нея играят и волейболисти от чужди първенства”, посочи Живков. Отказаното участие в клубните евротурнири той коментира така: „Аз намирам сериозна логика в това решение. Ние сега ще инвестираме в млад и боеспособен отбор и когато постигнем необходимото качество, пътищата към Европа са отворени.”

„Това беше успешна година за мен. За евротурнирите не ни достигат тренировки, ние не сме професионалисти, както са в чужбина. Догодина искаме да постигнем дубъл. Имам три предложения от отбори в чужбина – от Португалия, Катар и Дубай. Бих предпочел Португалия, защото там ще е по-добре за професионалната ми кариера”, сподели хандбалистът Джошкун Якубов.

На церемонията обаче имаше и един недоволен от класирането си спортист – третият в десетката Драгомир Стойчев от клуба по борба „Добруджански юнак”. По думите му той е заслужил да е първи. Все пак борецът поздрави победителя Георги Манчев.

„Не може да ме оценява някой, който няма спортна грамотност. Нормално волейболът е номер едно сега, но защо сравнявате индивидуалния спорт с колективния? За Дан Колов чували ли сте? Аз съм спечелил турнира „Дан Колов”, кой друг е печелил? Кой е спортът номер едно на България, донесъл най-много титли – борбата е. Никой не ми помага, а като стана шампион всички искат да се снимат с мен”, каза в залата и по-късно пред журналистите Драгомир Стойчев. Борецът се закани да докаже кой е той в този град и заяви, че няма да се остави така да му се подиграват.