Наградиха 9 полицаи от добричката дирекция на МВР
Наградиха 9 полицаи от добричката дирекция на МВР / netinfo

Девет полицаи от Областна дирекция на МВР получиха почетни знаци и отличия от името на министър Цветан Цветанов за високи постижения в работата си, съобщиха от пресцентъра на МВР. Наградите бяха обявени и връчени от директора на добричката дирекция на МВР комисар Стефан Йончев. Това стана в сряда, по време на отчета на дейността на дирекцията за изминалата година.

През 2009 година на територията на Добрич са регистрирани 3023 криминални престъпления, разкрити са 1649. Установени са 1467 извършители на престъпления. Три от четирите станали през миналата година убийства също са разкрити. В отчета бе посочено още, че от регистрираните 96 грабежи - 39 са разкрити, от 1402 кражби на имущество - разкритите са 571 кражби, а от 281 икономически престъпления - 180 също са разкрити.

Данните са от отчета на ОД на МВР-Добрич за извършеното през изминалата година. На него присъства директорът на Главна дирекция"Охранителна полиция" комисар Милчо Енев, който разясни пред състава на добричката полиция основните приоритети за МВР - влизането на страната в Шенгенското пространство, предстоящата паспортизация, разкриването на престъпления, свързани с източването на пари от Европейските фондове.