Конкурс "Надежди, таланти, майстори"
Конкурс "Надежди, таланти, майстори" / netinfo
Поредното издание на Международния младежки конкурс за класическа музика „Надежди, таланти, майстори“ ще се проведе от 10 до 14 септември, съобщиха от община Добрич. Тази година участниците ще бъдат над 50.

Конкурсната програма включва изпълнения на пиано, цигулка, виола и виолончело на солисти инструменталисти, клавирни дуа, камерна музика, майсторски класове. Музикантите на възраст от 7 до 35 години са разпределени в четири възрастови групи.

16-годишна цигуларка от София е носителят на Гран при от конкурса "Надежди, таланти, майстори"

До сега в конкурса са участвали изпълнители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Австралия. Музикалната проява се провежда под патронажа на Кмета на Община град Добрич. Очакванията са тя отново да се превърне в празник на класическата музика и мащабна проява на творческо общуване между музиканти от всички краища на света. За мнозина от младите дарования той дава мощен тласък за професионалното им израстване, а за най-добрите - трамплин за успешна международна кариера.

Първото издание на фестивала е през 1996 година. Програмата на конкурса, организиран от Община град Добрич,  с любезното съдействие на Министерството на културата - Дирекция "Сценични изкуства и творческо поколение", включва още концерти на лауреати на конкурса, творчески срещи и уникалния по рода си концерт на международното жури под председателството на проф. Виктор Чучков и гости на конкурса.