Набират кандидати за филмчетата за Добрич
Набират кандидати за филмчетата за Добрич / Дарик Добрич
В центъра на Добрич, пред Пощенска банка, днес е разположена шатра  за набиране на кандидати за участие във филмовото предизвикателство „Красив Добрич”. Търсят се статисти и артисти, които да вземат участие в късометражните филми, посветени на Добрич. Желаещите обаче трябва да побързат, защото шатрата ще остане в Добрич само днес, до вечерните часове. До обяд имаше записан само един кандидат. Търсят се общо 15-20 души, каза режисьорът Николай Михайлов.

Община Добрич и CastFolio – българската онлайн платформа за развлекателната индустрия, организират 48-часов филмов маратон на тема „КРАСИВ ДОБРИЧ“. Между 21 и 23 септември всички участници ще трябва да се справят с предизвикателството да създадат, филмират, обработят и представят свой късометражен филм по предварително зададени теми, като първите три творчески екипа ще получат парични награди от съответно 1 500, 750 и 500 лева, осигурени от общината. Също така спечелилите продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат представени на следващото издание на международния филмов фестивал Берлинале през февруари 2019 г.

Трети форум на "Глобален Добрич" се провежда в София

„Вече близо четири години работим активно върху новата визия на нашия град и се радваме, че ще можем да покажем какво сме постигнали до момента чрез езика на киното. Град Добрич и цялата област са чудесна туристическа дестинация точно заради своята древна история и прекрасни забележителности. Но не само – навсякъде около нас има скрити красоти, които предлагат хиляди възможности и за реализацията на проекти в областта на различни изкуства, и съм сигурен, че филмите от предизвикателството ще ни убедят в това“, коментира кметът на Община Добрич Йордан Йорданов.

Идеята за филмовото предизвикателство се роди на форум на Глобалния Добрич  през септември 2017г. като част от идейната платформа за създаване на глобална общност от хора, свързани с Добрич.

„КРАСИВ ДОБРИЧ“ е отворен за участие за всички творчески екипи от страната, които дръзнат да премерят сили и креативност в първото 48-часово филмово предизвикателство. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 23 септември. Повече информация за маратона можете да намерите на адрес www.filmchallenge.eu.