Младежи ще докладват пред ОбС вместо кметския екип
Младежи ще докладват пред ОбС вместо кметския екип / Дарик Добрич, архив
Четирима млади хора от Добрич ще поемат управлението на Община Добрич като „Мениджъри за един ден“ на 30 октомври. Михаела Мавродиева от СУ „Любен Каравелов“ ще влезе в ролята на кмета Йордан Йорданов. С финансите и общинската собственост ще се заеме Златина Стефанова, завършила Икономическия университет във Варна, а Бурак Зия от ЕГ „Гео Милев“ ще решава проблеми, свързани с хуманитарни, социални и културни дейности. Тодор Николушев, отново от СУ „Любен Каравелов“ ще бъде зам.-кмет „Устройство на територията“ и ще работи заедно с арх. Боян Коларов.

Младите хора ще участват в редовното заседание на Общинския съвет на 30 октомври и ще представят докладни записки от своите ресори.

Инициативата "Мениджър за един ден" дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години и е сред най-значимите инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в още над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят.