Миро и Деси Тенекеджиева канят добричлии на концерт с филмова музика
Миро и Деси Тенекеджиева канят добричлии на концерт с филмова музика / netinfo

Точно 10 години след излизането на съвместния им хит “Когато всичко свърши”, Деси Тенекеджиева и Миро  представят новия арт проект на фондация „Стоян Камбарев”, наречен „Живот като на кино”. Той ще бъде показан в 5 български града, сред които и Добрич. Проектът  събира в едно музика, кино и художествена фотография, като дава поле за изява на над 100 артисти, музиканти, художници, фотографи. Добричлии вече успяха да видят фотографската изложба, експонирана в Художествената галерия, а тази вечер от 19.00 ч. в Младежкия център, публиката ще може да се наслади и на концерт с филмова музика. Входът е свободен.

“Прекрасно е, че започваме нашето турне точно в родния град на Миро. Той е уникален певец и артист и се радвам, че се съгласи с удоволствие да стане част от този наш толкова интересен експеримент - 12 музиканти, 17 филмови песни и композиции, 17 специални мултимедийни видео клипа и 33 фотографии, всичко това, вдъхновено от любовта ни към киното. Ще изпълним едни от най-любимите филмови песни и музикални произведения и ще се опитаме да разкажем историята им лично. Защото изкуството е точно това - умението да разказваш истории по свой собствен начин. ”- споделя Деси Тенекеджиева, която е и продуцент на проекта.

Музикален продуцент е композиторът и диригент Страцимир Павлов, който е носител на Голямата награда за полет в изкуството на Фондацията преди две години.

Oсвен звездите Деси и Миро, в концертите участват певците Mr. VOG и Весела Янева, Борис Казаков/контрабас/, Валери Ценков/ ударни/, Чавдар Гочев- Чарли /китара/ Стоян Роянов-ЯЯ /кларинет, саксофон/и Струнно трио 3V .

Изборът на лентите, вдъхновили проекта, е селекция от филмови течения, маркирали миналия век - италиански неореализъм, френската Нова вълна, златните години на холивудското кино, независимо европейско кино, филми на режисьори със силен артистичен почерк, филми с актьори създали легендарни образи.

 

Ето и някои от филмите, чиято музика ще прозвучи по време на концертите: “Кабaре” и “Ах, този джаз” на Боб Фос, „Списъкът на Шиндлер” на Стивън Спилбърг, „Циганско време” и “Ъндърграунд” на Емир Кустурица, „Закуска в Тифани”на Блейк Едуардс, “Магьосникът от ОЗ” на Виктор Флеминг. Не са пропуснати и две знакови български филмови песни.