Милко Пенчев в студиото на Дарик Добрич
Милко Пенчев в студиото на Дарик Добрич / Дарик Добрич
В нашата листа няма парашутисти и спуснати отгоре лица, твърди кандидатът за народен представител
За  АБВ един мандат е напълно постижим в Добрички избирателен район, изхождайки от броя на гласовете, които партията е успявала да спечели на други избори. Това заяви в ефира на Дарик водачът на кандидат-депутатската листа на коалиция „АБВ и Движение 21” и Областен председател на АБВ Милко Пенчев.Той изрази задоволството си от това, че листата на коалицията е единствената, съставена изцяло от местни хора, добруджанци, които са разпознаваеми във всяка една община. „Листата ни е съставена от сравнително млади хора. При нас няма парашутисти и спуснати отгоре лица и с това се гордеем” – подчерта Милко Пенчев.

Той посочи образованието и здравеопазването като основни приоритети, на които трябва да се обърне внимание в град като Добрич. „Образованието е на дневен ред, защото липсват подготвени кадри за различните професии. От изключително важно значение за региона е да се обърне внимание и на здравеопазването, което трябва да придобие ново качество. Ние сме за концепцията възрастните хора да бъдат освободени от потребителска такса, за да може да бъде достъпно здравеопазването за всички” – коментира Пенчев. Той обърна внимание и на факта, че в програмата на коалиция „АБВ – Движение 21” е залегнала концепцията  за ревизия на всички приватизационни сделки до момента, защото според  думите му „ в последните години ограбването на България като суровини и материална база е факт, а  ние сме само зрители на това, което се случва”.

Според  Пенчев  най-честите проблеми,  които споделят хората от Добрич и региона по време на срещите си с кандидатите за народни представители са ниските  доходи и високите такси за електроподаване и вода. „Поставя се много често и въпросът за честността на изборите. За последните президентски избори в национален план действителните бюлетини са около 16% от всички подадени гласове. В същото време в една Великобритания при гласуването за Брекзит от 33млн. и половина гласоподаватели недействителните бюлетини са  около 0,8%. Тези факти подлежат на сериозен анализ” – подчерта областният лидер на АБВ.

Той бе категоричен, че българите са изморени от избори и от обещания, които нерядко граничат с безумия. Според него обаче, всеки  очаква промяна, реални действия, които да доведат до оживление в икономиката и повишаване на доходите.

На въпроса каква е мотивацията му за участие в изборната надпревара Милко Пенчев заяви: „Роден съм, израснал съм в Добрич, тук живея и работя. Чувствам ангажимент към моите близки, приятели и съграждани и осъзнавам, че те имат нужда от свой говорител, а техният глас трябва да бъде чут. Липсата на представителство на добричлии в Народното събрание води до нерешаване на проблемите им. Затова смятам, че сега е моментът да стана проводник на техните проблеми и идеи и да използвам силата, която имаме, за да повлияем за разрешаването и реализирането им”.