Международният  колеж  се включи  в Европейска конференция
Международният колеж се включи в Европейска конференция / netinfo

Висше училище „Международен колеж" и Международен институт по мениджмънт /МИМ/ участваха в европейска конференция на тема „Стъпки към равни възможности за мигрантите в Европа". Те бяха единствените български организации, поканени да споделят опит и добри практики в сферата на обучението през целия живот. 

Конференцията бе заключителен форум по проект „Активни политики за възрастните мигранти в Европа", реализиран от Министерството по въпросите на поколенията, семейството, жените и интеграцията на Провинция Северен Рейн - Вестфалия (Германия) с финансовата подкрепа на Европейската Комисия.

Над 80 организации от 15 страни участваха в дискусии по въпросите за културната и социална интеграция на малцинствата и имигрантите в Обединена Европа. Паралелно с това  бяха обсъдени възможностите за създаване на целеви програми за обучение на представители  на определени малцинствени групи, които да доведат до по-добри възможности за заетост и повишаване на качеството им на живот. 

Висше училище „Международен колеж" и неговата изследователска структура МИМ представиха опита си по въвеждането на концепцията за краткосрочни програми за висше образование, дистанционното обучение, както и разработването на гъвкави учебни програми, свързани с  реалните нужди на бизнеса в определен регион.