Ловешкият театър гостува в Добрич със Само за жени
Ловешкият театър гостува в Добрич със Само за жени / dtgeomilev.com

Драматичен театър "Гео Милев" - Ловеч гостува на добричка сцена със спектакъла "Само за жени". Пиесата е творение на Дарио Фо и съпругата му Франка Раме. Италианският драматург е познат на зрителите от комедията "Няма да платим! Няма да платим!".
Постановката на ловешкия театър е дело на Андрей Аврамов. Музиката е на Любомир Денев. Участват Елена Азалова, Светла Тодорова, Галя Александрова, Ивелина Колева, Христофор Недков, Иван Калошев, Стефан Борисов.

Спектакълът „Само за жени" е създаден по пет едноактни пиеси и монолози написани от знаменитата двойка в различни години и играни в различни комбинации. Те са определени като комични и гротескни - „Дневникът на Ева" е преработка на едноименния разказ на Марк Твен; „Направих си пластична операция" и „Прогноза за изнасилванията" са от ТВ-предаване през 1988 г.; „Един обикновен ден" е играна за първи път в Театро Нуово в Милано през 1986 г.; а „Една самотна жена" е от цикъла „Тя, къщата, леглото и църквата".

Гостуването е от 19.00 ч. на сцената на Драматичен театър - Добрич.

В културния афиш на Добрич днес и няколко куклени представления. Продължава гостуването на Театрална къща "Мариета и Марионета" с постановката "Дядо вади ряпа". Те ще бъдат в ЦДГ №8 от 9.15 и в ЦДГ №18 - в 10.45 часа. Спектакълът "Меко казано" на Куклен театър "Дора Габе" се ограе в залата на театъра от 10.30 и 13.30 часа.