Красен Кралев по време на кръглата маса в Добрич по проблемите на спорта
Красен Кралев по време на кръглата маса в Добрич по проблемите на спорта / Дарик Добрич
Бившият спортен министър обеща ремонт на лекоатлетическата зала в к-с "Добротица"
На пет основни стълба ще заложи ГЕРБ в областта на спорта при следващ управленски мандат - законодателна рамка, изграждане на спортна инфраструктура, развитие на детско-юношеския и масов спорт, справедливо разпределение на парите за спорт и развитие на науката в спорта. Тези приоритетни политики в предизборната платформа на партията представи в Добрич на кръгла маса по проблемите на спорта бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев.

„През последните две години направихме всичко по възможностите си да започнем реформа в българския спорт. Много трудно е в сфера, която не е реформирана от дълги години да започнеш реформи, хората в нашето семейство са много чувствителни, недоверчиви, лъгани са много време, живеят с представата и мечтите за едни успехи от минали години. В България е много трудно при тази честа смяна на правителства и на политики да има едно постоянство и една доктрина, която да се следва. За всяка една от тези колони ние сме направили много през последните две години, но не ни стигна времето. Сигурно имаме и грешки, който не работи, той не греши. Тук съм, за да чуя какви задачи ще ми поставите за следващите четири години” – заяви пред присъстващите спортни деятели, треньори и представители на бизнеса от Добрич и региона Красен Кралев.

Той бе категоричен, че един от основните приоритети на ГЕРБ през следващите години ще бъде изграждането на физкултурни салони в училищата, а за целта има заделени 130 млн. лева. „От 50 години в България не са изграждани физкултурни салони в училищата. Нашата първа задача е да мислим за здраво поколение, а после за медали” – подчерта Кралев и заяви, че второто правителство на ГЕРБ се е преборило в училищата да има треньори, които да водят третия час по физическо възпитание в началния курс, но директорите не спазвали  това изискване.
Бившият спортен министър бе категоричен, че частният бизнес трябва да влезе в спорта, а  частниците  да  могат да инвестират в спортната база за 20-30 години и да печелят от това.

Красен Кралев сподели още, че в цяла Европа масовият спорт е приоритет на общините, но този приоритет трябва да е съгласуван с държавната политика.

Пред добричлии Кралев пое ангажимент залата за лека атлетика в Добрич да бъде ремонтирана, защото по думите му „тази зала зала спасява българската лека атлетика вече седем години”. Ваня Колева – бивш парламентарен секретар в спортното министерство припомни, че още по времето на първия управленски мандат на ГЕРБ са били вложени близо 2 млн. лева в ремонта на зала „Добротица”.  „Това са инвестиции, които са направени, за да може тук да се случват тези добри резултати, които вие имате” – подчерта Колева. 

На предложението на председателя на спортната комисия в Общинския съвет на Добрич Младен Матеев  -  в Добрич да се направи спортна зала с 4 хиляди места, Красен Кралев отговори, че подобна зала е с много тежка издръжка. Той даде за пример Двореца на културата  и спорта във Варна, чийто капацитет е 4 хиляди души и много трудно се издържа. Затова Кралев препоръча като най-оптимален вариант изграждането на по-малки зали с капацитет между 1 500 и 2 000 души, които са по-ефективни и лесни за поддръжка.

Сред  участниците в  кръглата маса в Добрич  бе и най-титулуваният български боксьор Ивайло Маринов. Пред него и пред останалите присъстващи Красен Кралев декларира, че винаги ще бъде на разположение, когато става дума за съдействие по проблемите на спорта:
„Аз съм бил един от най-лесно достъпните министри. Дай, Боже да има повод  да се виждаме, вратите ми са отворени за клубове, за треньори, за спортни деятели и за депутатите от Добрич” – заяви Кралев.  

Присъстващите на кръглата маса в Добрич
Дарик Добрич