Консултативният съвет по туризъм намали парите за конкурса „Сарандев“
Консултативният съвет по туризъм намали парите за конкурса „Сарандев“ / Дарик Добрич, архив

Консултативният съвет по туризъм към Община Добрич намали средствата, предвидени за младежкия поп-рок конкурс „Сарандев". Това съобщи зам.-кметът по икономика Росица Йорданова, която е председател. При предишното си заседание т.г. Съветът отдели 20 000 лева за проявата, която заради икономии не се провеждаше от три години. На второто си заседание миналата седмица, участниците са решили да намалят с 10 000 лева парите за музикалното събитие.

В Съвета разпределят бюджет от 40 000 лева за тази година. На втората си среща, членовете са определили да бъдат похарчени 14 000 лева за нови павилиони за базари; 5 000 за Фестивала на талантите - продължител на проекта „Жива шевица"; 10 000 лева за участия в борси и изложения и рекламни материали. Ще бъде обявен нов конкурс за лого, слоган и символ на Община Добрич, за чийто награден фонд са заделени 1 000 лева. Йорданова уточни, че тези решения не са окончателни, а ще бъдат разгледани на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Предложението за инвестиция в нови павилиони за базари е дошло от гости на заседанието, където са присъствали председателят на ОбС Иво Пенчев и съветници от Постоянната комисия по туризъм към ОбС. Вносител е Младен Матеев. За Дарик Иво Пенчев обясни, че старите дървени къщички, които притежава Общината, вече са изхабени, защото се ползват от 7 години. Идеята е те да се подменят поетапно, защото цената на една нова е около 2 600 лева.

Пенчев уточни, че нужните 20 000 лева за организиране на поп-рок конкурса „Сарандев" е било планирано да бъдат осигурени както от програмата за развитие на туризма, така и от бюджета на Общината.