Кметът: Словото е най-силното оръжие срещу мрака
Кметът: Словото е най-силното оръжие срещу мрака / Дарик Добрич

Всички учебни заведения в Добрич дефилираха на централния площад в чест на 24 май. Преди шествието бе проведен ритуалът по предаване на знамената на училищата на новия випуск. Кметът Йордан Йорданов пожела на зрелостниците да прославят Добрич.

В словото си той отбеляза, че „просветата лекува, ражда добро и пренася през вечността. Словото е най-силното оръжие срещу мрака - то побеждава и глупостта и алчността."
Кметът определи 24 май като най-прекрасният български празник, в който всички излизаме от домовете си, за да се съберем, обединени от буквите. Той подчерта и ролята на княз Борис Покръстител за покровителството над делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици. Йорданов поздрави всички дейци на науката, културата, библиотекарите и учителите, които продължават делото на Светите Седмочисленици.

Кметът: Словото е най-силното оръжие срещу мрака
netinfo

Второкласничката Айя Затуд от ОУ „Христо Смирненски", чийто баща е ливанец, рецитира стихотворението „Аз съм българче".

Шествието поведе 115-годишната икона на Светите братя, следвана от кметския екип и официалните лица. Първи преминаха от Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий", следвани от деца от градините и всички училища, гимназии, висши заведения, дейци на културата - под звуците на „Върви народе възродени", изпълнен от Духовия оркестър.

Много училища бяха избрали народни носии или други специални костюми за своите възпитаници. Някои дефилираха с оркестри и мажоретки. Вижте в галерията от снимки.

Кметът: Словото е най-силното оръжие срещу мрака
netinfo

Кметът: Словото е най-силното оръжие срещу мрака
netinfo