Кметът - на заседание на НСОРБ в София
Кметът - на заседание на НСОРБ в София / Дарик Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова участва днес в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в София, съобщават от пресслужбата на общината. Заседанието ще започне със среща с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, на която ще бъде разгледана концепция за спешната помощ.

Кметовете ще изберат зам.-председател на УС и представители в Междуведомствения съвет по публична инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Дневният ред включва и становища по проекти на нормативни актове за законите за движение по пътищата, за възрастните хора, за частните съдебни изпълнители.

Ще се обсъди и рамка за дейността на работната група за разработване на методика за определяне на твърди битови отпадъци, както и методология за приоритизиране на обекти на културното наследство с национално и световно значение, които ще бъдат финансирани с евросредства. Заседанието ще приключи с разглеждане на възможности за разширяване обхвата на големи проекти на НСОРБ.