Йордан Йорданов
Йордан Йорданов / Дарик Добрич
Кметът на Добрич Йордан Йорданов излезе с обръщение в профила си във Фейсбук, в което заявява намерение да се кандидатира и за втори мандат като градоначалник. "Всичко свършено дотук ме амбицира да продължа започнатото по най-добрия начин. Категоричен съм - ще работя така, че след две години и шест месеца да заявя, че продължаваме!", казва той.

Йорданов посочва в обръщението, че винаги е обяснявал, че при встъпването в длъжност екипът му не е заварил "нито един читав проект". Той припомня, че през следващите две години и шест месеца ще се реализира един нов проект на воден цикъл и пречиствателна станция, ще се санират около 40 блока, документите за които просто досега са събирали прах. "Реализираме общинска полиция, изчакваме подписване на договор с МВР, видеонаблюдение, преструктуриране на общински дружества и предприятия, добра комуникация с бизнеса и партньорски отношения. Положихме добра основа нещо в нашия град да се случва. Дали е малко или много свършеното? – надали може да се измери с някаква статистика. Изградихме 6 нови детски площадки, до края на месеца ще има такава и в квартал Рилци. От 45 години за пръв път се извършва по-голям ремонт на Детска млечна кухня, имам волята да мисля за младите семейства и въпреки върнатите решения ще има разнос на храна за абонатите им.

За този не много дълъг период все повече фирми и организации искат нещо да се прави в Добрич – детски панаир, фестивали, презентации"., завършва кметът Йордан Йорданов.