Кметът на Балчик ще получи испанска награда за туризъм
Кметът на Балчик ще получи испанска награда за туризъм / Дарик

На тържествена церемония тази вечер в Мадрид кметът на Балчик Николай Ангелов ще получи „Златна награда за туризъм, хотелиерство и заведения за обществено хранене". Високото отличие се връчва за 35-ти път от селекционната комисия на Клуб „Лидери в търговията", която е номинирала търговски обекти и туристически центрове от над 40 държави по света.

Призът се присъжда на Балчик за високото качество на обслужване в сферата на туризма, постигнато през последните години. През 2009-та носители на наградата са курорти и компании от Мароко, Южна Африка, Португалия, Испания, Мексико и Обединените арабски емирства.

На тържеството в хотел „Мелия Кастила" ще присъстват представители на правителството на Кралство Испания, членове на дипломатическия корпус, хотелиери и журналисти.

Връчването на наградите съвпада по традиция с откриването на  Международната туристическа борса в Мадрид - едно от водещите събития в туристическата индустрия в световен мащаб. Тази година официално участието си в нея са потвърдили близо 8000 изложители от над 100 страни.