Кметството на село Кранево с два пъти по-висока сметка за ток
Кметството на село Кранево с два пъти по-висока сметка за ток / hotel.kranevo.eu

Последната фактура за изразходен ток на кметството на с.Кранево е два пъти по-висока от предходната, съобщи за Дарик кметът на курортното селище Румен Николов. Фактурата възлиза на 6500 лева при плащани досега суми в размер на 3100-3400 лева. Вчера два екипа на Енерго Про са огледали всичките 12 електромера на кметството, които отчитат потребената ел.енергия за улично осветление и за сградата, в която се намират ЦДГ и кметството. Паралелна справка ще направи и комисия, назначена от кмета, ще бъде проверена и изправността на всяко улично тяло. Очаква се резултатите от проверката да станат известни до утре.

Румен Николов заяви, че не може да си обясни драстичното повишение, още повече че уличното осветлението в селото се регулира от фотоклетки. Освен това по Коледа и Нова година нито кметството, нито детската градина е работила и би трябвало да са спестили ток. Николов установил още, че електромерите в сградата не отчитат нощна тарифа.

От разговори с колегите си в селата Соколово, Стражица и Сенокос, кметът разбрал, че и там имат подобен проблем с високи сметки. Николов поясни, че 7 от кметствата в община Балчик са на делегирани бюджети и сами си плащат тока. Личните абонати в Кранево също се оплакали от завишени сметки за ел.енергия.