/ Дарик Добрич
С оригинален цветен календар посреща новата година Община Каварна. Неофициалната премиера на изданието бе по време на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти, треньори и отбори на черноморското градче, а днес той бе представен и пред журналисти.

Засилено полицейско присъствие по Коледа и Нова година

Календарът е тринайсетлистов, с размери 50 x 70 см. Началната му страница и всеки един от 12-те месеца са изпълнени с фотоси, запечатили Каварна, каварненци, животът и различни моменти от културните събития, чийто домакин е бил градът през годината.

Всяка от страниците съдържа по един основен акцент – дума, която охарактеризира съответния месец или тъй наречените хаштагове, които са модерни в дигиталния свят на социалните мрежи.
 

Каварна посреща новата година с два календара - рекламен и патриотичен
Дарик Добрич

„Работихме по този проект три месеца. Гордеем се с крайния резултат, който се получи. Основната идея за създаването на този календар беше чрез него ние да разкажем за живота в Каварна” – сподели кметът на черноморската община Нина Ставрева.

Заглавната страница на календара показва снимка на едно от най-интересните събития в България – Огнената фиеста, която през август привлича хиляди туристи около Нос Чиракман, за да се радват на красотата на фойерверките в небето. 

На първа страница са личности, свързани с Каварна като актьорът Николай Урумов, поетесата Керанка Далакманска, мореплавателят д-р Васил Куртев, тенисистът Стефан Трифонов, дете с каварненска носия, лазарче и младеж от популярния танцов състав „Бизоне”. 

Общинският детски комплекс в Каварна представи коледна изложба

Хаштаговете, избрани да символизират всеки от месеците в календара са начало, традиции,пробуждане, да спортуваш е модерно, Каварна, лято, джулай, емоция, вдъхновение, море, будители и надежда.

И още един - патриотичен календар представиха пред журналисти от кметството в Каварна, с който общинското ръководство слага началото на инициатива, която ще прерасне в традиция.Календарът е еднолистов и е с изображението на цар Самуил български от Първото българско царство.

Догодина второто издание на патриотичния календар ще излезе с образа на деспот Добротица от Второто българско царство, информира още Нина Ставрева.